Könyv: bevezető

Nos, ez a pillanat is elérkezett.

A könyv.

Nem vagyok író, soha nem is tanultam, de mindig írtam és jegyzeteltem, amióta az eszemet tudom. Általános iskolában az a típusú példás magatartású nebuló voltam, akinek felcsillant a szeme, amikor a tanítónéni kijelentette, hogy ‘gyerekek, a következő órára fogalmazást kell írni.’ Alig vártam, hogy hazaérjek és vonalas füzetemben papírra vessem gondolataimat. Ha pedig szerencsém volt, akkor irományomat fel is olvashattam. Bizony, bizony, igazi olvasós, tanulós, írós, szerepelős buzgó mócsing voltam. (Titokban még ma is.)

Számos teleírt napló és ide-oda lejegyzett idézet tanúsítja, hogy mennyire szeretek inspirálódni és írni. Elsősorban a magam szórakoztatására. Na jó, a szórakoztatás talán nem a legmegfelelőbb szó, mert nem mindig vidám a téma. Különösen a tinikoromban és fiatal felnőttként írt dolgaimról nem lehet ezt elmondani. Mert ugyan mi a vicces a pánikrohamokról, folyamatos önkételkedésről, anorexiás megszállottságról szóló gondolatokban? Nem sok. Azt is be kell vallanom, hogy az elmúlt hónapokban számos naplómat megsemmisítettem, mert átlapozgatva őket, sokszor csak arra tudtam gondolni, hogy: Te jó ég? Most komolyan? Erre pazaroltam volna a drága időmet? Csupa-csupa önismételgetés? U-nal-mas.

Akkor meg miért ragadok billentyűzetet negyvenöt évesen? Azért, mert valahol kikívánkozik belőlem ez-az, és dédelgetek egyfajta illúziót, hogy ha nem is vagyok író, pszichológus, life coach vagy motivációs előadó, tapasztalataim és az azokból tanultak talán segíthetnek másoknak. Ezt csak azért mondom, hogy ha profi önfejlesztő vagy önismereti könyvre vágysz, akkor ez nem az. Ez nem más, mint egy személyes inspiráción és spontán most-van-kedvem-írni pillanatok gyűjteményéből született könyv.

Mindenesetre remélem, hogy tetszeni fog.

Ha pedig nem, az sem gond.

De egy próbát megér.

 

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s