Zsuzsi filmet néz: I. rész

Idestova két hete annak, hogy beszámoltam arról, mit fogyasztottam sorozatok terén az elmúlt hónapokban. Néhány nappal ezelőttig távol tartottam magam a Netflix-től, ám végül megadtam magam és belepillantottam az Arrow első epizódjába. A belepillantás azóta is tart, mert igazán szeretném megtudni, hogy mi történt Oliver Queen-nel azon a szigeten. Mielőtt bárki is azt hinné, hogy csak a jóképű vagy érdekesen furcsa férfi főszereplőket felvonultató sorozatok érdekelnek, gondoltam, megosztom azokat a filmeket, amelyeket augusztusban megnéztem.

 1. Whiskey Tango Foxtrot (2016) – A film főszereplője egy tapasztalt haditudósító, aki Afganisztánba kap kiküldetést. Alapjában véve sem a téma (háború, korrupció, szegénység), sem a helyszín nem vicces, azonban Tina Fey alakítását egyszerűen nem lehet nevetés nélkül megállni. Ő különben nemcsak színésznő, hanem producer is. Miután elolvasta Kim Barker: The Taliban Shuffle: Strange Days in Afghanistan and Pakistan című, valós történéseken alapuló könyvét, azonnal megvette a filmesítés jogait. Többet nem is árulok el – talán csak annyit, hogy a vásznon Billy Bob Thornton is megjelenik, mint magasrangú katonatiszt -, hiszen a trailer magáért beszél.

  2. Demolition (2016) – Jake Gyllenhaal egyike kedvenc színészeimnek. Mondhatom úgy, hogy számomra ő is az érdekesen-kattant-fura kategóriába tartozik. A Demolition-t a tesóm ajánlotta, márpedig ha ő felhívja egy filmre – vagy sorozatra vagy könyvre – a figyelmemet, akkor azt kötelezően meg is nézem. Hogy hogy tetszett? Hát, meg tudnám még nézni kétszer, anélkül, hogy egy percig is unatkoznék. A történet úgy indul, hogy Dave, egy übersikeres befektetési bankár (Jake) egy autóbalesetben elveszíti a feleségét és ezt valahogy nem tudja feldolgozni. Vagy inkább mondhatnánk azt: elég furán dolgozza fel. Figyelem: nem egy feel-good movie-ról van szó!

  3. How I Live Now (2013) – Ez tipikusan az az eset, amikor sokadjára lettem szerelmes egy könyvbe és titkon reméltem, hogy valaha, valamikor, valaki majd megfilmesíti. Meg Rosoff  regénye a borítójával ragadott meg annak idején, valamikor 2006-ban. Beszippantott és azóta is könyvtáram egyik becses darabja. Amikor megtudtam, hogy film készül belőle, ráadásul Saoirse Ronan főszereplésével, tudtam, hogy nem szabad kihagynom. Nehéz volt, de próbáltam mindenféle elvárás nélkül – vajon lesz-e a film olyan jó, mint a film? – nézni, már ha ilyesmi lehetséges. Mindenesetre elégedetten konstatáltam, hogy a rendezők nem okoztak csalódást. Teljes mértékben tudtam azonosulni Daisy-vel, a dacos, magának való, anorexiára hajlamos lánnyal, akit a tengerentúlra, egy angliai, ingerszegény vidékre küld az apja, hogy mostoha-unokatestvéreivel és nagynénjével töltse a nyarat. Daisy élete alaposan megváltozik – szerelem, Harmadik Világháború, dráma – és kénytelen mindent újraértékelni.

  4. Eddie the Eagle (2016) – Egyszerűen szükségem volt egy olyan filmre, ami bugyutácska, jópofa és garantáltan jókedvre derít. Amin nem kell sokat gondolkodni, ami elhiteti velem, hogy bármit elérhetek, ha igazán akarom. Mert ha Eddie-nek sikerült, nekem miért ne sikerülne? 1988-at írunk, a helyszín Calgary, ahol a téli olimpián brit színekben feltűnik Eddie Edwards. Hihetetlenül kétballábas, az edzője (Hugh Jackman) sem hisz benne igazán, de Eddie elszánt.Meg akarja mutatni, hogy érdemes küzdeni, nem szabad feladni és nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.

  5. Oddball (2015) –  Ritkán nézek állatos filmeket. Tulajdonképpen csak véletlenül. Sokszor elfelejtem, hogy  milyen ártatlanul jópofák tudnak lenni. Hajlamosak a legjobbat kihozni az emberből. Ilyenkor máshogy nézek Pop-ra is. Mintha egyszerre csak megérteném, hogy mi játszódik macska-lényében, sokkal kedvesebb és türelmesebb vagyok hozzá. Hogy ki Oddball? Egy kutya. Gazdája a fejébe veszi, hogy unokájával és persze a hűséges ebbel, megakadályozza a pingvinek rókák általi kipusztulását. Jópofa, humoros, olyan nem-kell-rajta-gondolkodni film.

  Mivel szeptemberben is szeretnék legalább öt filmet megnézni, várom a javaslatokat kommentben. Előre is köszi!

2 Comments

 1. Lily

  Anno én is így jártam az Arrow-val. 🙂 Még nézem csak már kevésbé lelkesen… Sajnos nem tudok neked filmet ajánlani, mert sorozatokat nézek inkább mint filmeket. Most mi limonádénak Killjoys-t nézünk, én meg újranézem a Dollhouse-t mert sok része elgondolkodtató, ugyanakkor kikapcsolósan könnyed is. Filmek közül utoljára a Zootropolist néztem meg. 😀 … és az Ébredő erőt újra meg újra.

  1. sistercrazy123

   Szia Lily!
   Nagyon szépen köszönöm a reakciót. Képzeld, én még nem láttam a Zootropolist, szóval ajánlottál egy filmet, még ha nem is szándékosan:-)

   Szép napot!
   Zsuzsi

Hozzászólás