• Save

Poszter teszt – 1

Merellel rendszeresen bombázzuk egymást e-mailben vagy Viberen különböző idézetekkel, bölcs, az élet legkülönbözőbb területére vonatkozó meglátásokkal, TED-előadásokkal, valamint egyéb tudattágító és reflektálásra ösztönző programokkal. Egész gyűjteményünk van képeslapokból, kártyákból és poszterekből is, amelyek szintén a fent említett kategóriába tartoznak. Sőt, könyvekben is aláhúzgálunk minden olyasmit, amit érdekesnek vagy relevánsnak tartunk. A kedvenc filmjeinkben elhangzott aranyköpésekről már nem is beszélve.

Ami engem illet, sokszor nem is azért örülök az ilyesfajta ‘kincseknek’, mert valami újat mondanak, inkább azért, mert megerősítik mindazt, amire eddigi életem során jómagam is rájöttem. Jelenleg napi szinten átolvasom azt a posztert, amit legutóbb kaptam tőle. Ez nagyon megnyugtat, mert minden egyes sorával egyetértek. Valamilyen megmagyarázhatatlan okból ma délután, evezés közben, erős késztetés támadt bennem, hogy az ezzel kapcsolatos gondolataimat megosszam. Persze nem mindet egyszerre, hanem finoman adagolva:-). Hát, akkor lássunk is hozzá.

If you are looking for the love of your life, stop. They will be waiting for you when you start doing things you love. 

Mindig is meg voltam győződve arról, hogy a keresésnek, kutatásnak semmi értelme nincs, ha arról van szó, hogy az emberlánya élete szerelmére vagy ideális társára szeretne rábukkanni. Mégis belementem olyan badarságokba, mint a különböző internetes társkereső oldalakon való regisztrálás és néhány emberrel hajlandó is voltam találkozni. (Itt bocsánatot kérek mindenkitől, akinek bevált ez a módszer. Szívből örülök neki. May you live happily ever after. Komolyan.) Mindezt azért tettem, hogy 1. senki ne mondhassa, hogy olyasvalamiről mondok véleményt, amit nem próbáltam ki és 2. ugyan mi veszítenivalóm lenne? Emberekkel találkozni és beszélgetni alapból is szeretek. Időm is van. Szóval, adtam egy esélyt a dolognak, majd alaposan és mélyen magamba nézve töröltem magam minden ‘itt megtalálhatod az Igazi-t’ és társai felületről. Egyszerűen nem vagyok képes és hajlandó olyasmit tenni, ami nem egyezik az életről és a dolgok rendjéről kialakult meggyőződésemmel. Az mindig olyan fake és hiteltelen érzéssel tölt el, a fejemben pedig egyfolytában ott kering, hogy ‘mi ütött belém? mi a molyt csinálok én itt?’

Abban viszont hiszek, hogy ha hűek maradunk valódi önmagunkhoz és azt csináljuk, amit szeretünk, akkor automatikusan bevonzzuk életünkbe azokat az embereket, akik hozzánk illenek. Legyenek azok (leendő) jó ismerősök, haverok, legjobb barátok vagy – miért is ne? – ideális társunk. Természetesen nem minden kapcsolat maradandó, de van némi igazság abban, hogy bizonyos emberekkel nem véletlenül találkozunk. Valamit üzenni és valamire megtanítani akarnak minket. Még akkor is, ha ők ezzel nem mindig vannak tisztában. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy az én életemben is helyet kapott jó néhány ilyen ember. Van, akikkel a ma napig szoros kapcsolatban vagyok és vannak olyanok, akikkel azóta elváltak útjaink, de emlékezem rájuk valamilyen formában. Egy azonban közös bennük: mindegyikőjüktől kapok, kaptam, tanulok, tanultam valamit.

Mindeközben arra is ráébredtem, hogy nem szabad másnak akarnom lenni, mint aki vagyok. Minden alkalommal, amikor olyasmin kapom magam, ami nincs összhangban igazi énemmel, akármilyen nehéz is, de rendre intem magam. Miért mennék el egy jazz koncertre, ahol sokak szerint bizony lehetne művelt, tartalmas és még talán jóképű férfi-anyaggal találkozni, ha nem szeretem a jazz-t? Az is lehet, hogy néha felvehetnék egy pár magassarkút, szép ruháim egyikét és az ajkaim is lehetnének Chanel vörösek, de nem tehetek róla, farmerban és sportcipőben érzem magam a legjobban. Talán mosolyoghatnék is többet és elvégezhetnék egy ‘hogyan beszélgessünk érdeklődve a semmiről?’ tanfolyamot, ám ezekre csak akkor vagyok képes, ha tényleg van okom / kedvem mosolyogni vagy éppen az égvilágon semmi jobb dolgom nincs, ami őszintén szólva nem igazán fordul elő. Sok-sok hasonló példát említhetnék még,ám mielőtt egy kiállhatatlan leányzó benyomását kelteném, maradjunk annyiban, hogy még ha az is lennék, ha az vagyok, aki vagyok, akkor megtalál az, akinek ez egy csöppet sem jelent problémát. Amíg pedig az a bizonyos Ő várakoztat… I just keep doing the things I love.

Hirdetések

Hozzászólás