II. rész: FLOW, MIND, magazin, miért is ne?

A múlt keddi !gen Debrecen találkozó végén Máté megemlítette, hogy immáron a képzés 11. estéjét zárhatjuk le. A jövő heti este lesz az utolsó alkalom, aztán jöhet a januári döntő. Alig hittem a fülemnek. Emlékszem, hogy szeptemberben, az induláskor az előttünk álló tizenkét hét nagyon hosszúnak tűnt. Időmilliomosnak éreztük magunkat. Bőven lesz időnk mindenre. És tessék, hipp-hopp, elszaladt a három hónap.

Talán sokan azt gondolják, hogy pánikolok a magazin miatt. Össze tudjuk állítani a megfelelő tartalmat? Készen lesz a weboldal? Tudunk-e még több like-ot gyűjteni Facebook oldalunknak? El tudjuk-e elég helyen hinteni a magazin megjelenésének hírét? Valóban meg tudunk jelenni az elképzelt formában januárban?

Gondolkodni gondolkodok a dolgon. Sőt, töprengeni is szoktam. De pánikolni? Nem. Annak ellenére, hogy egy magazin megszerkesztése és kinyomtatása költségekkel jár, én pedig üzleti téren soha nem voltam erős. Ez ma sincs másképp. Röpködnek körülöttem az olyan kifejezések, mint a ‘marketing’, ‘stratégia’, ‘üzleti terv’, ‘cash flow’. Mind-mind hasznos, de engem valahogy nem érintenek meg. Egyre-másra azon kapom magam, hogy a borító tapintásáról ábrándozok. Arról, ahogy belelapozok az első nyomtatott példányba. Ahogy lelkesen mutogatom a weboldalt családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek. Ahogy izgatottan várom-várjuk az olvasók reakcióit. Amint a lányokkal arról beszélgetünk, hogy hol fogjuk megrendezni a megjelenést ünneplő MIND eseményt és milyen jó lesz szemtől-szembe találkozni mindazokkal, akiknek sikerült átadni azt az életérzést, amit képviselni szeretnénk.

Persze vagyok annyira józan, hogy tudom: nem lehet mellőzni az üzleti részt. Elvégre is én is fizetek azokért az élményekért, amelyek örömet okoznak. Mozi. Egy finom kávé. Egy meleg sál. Egy jó könyv. Utazgatás. Bízom abban, hogy sokan így tekintenek majd magazinunkra is. Mint egy élményre, amivel megajándékozhatják magukat és mindenkit, akit arra érdemesnek tartanak.

Nem, a pontos üzleti terv még most sincs kidolgozva. Hogy miért? Mert valahol hiszek abban, hogy ha teljes erőbevetéssel, időt és energiát nem kímélve azt csináljuk, amit szeretünk és azt adjuk át, amiben hiszünk, ez olyan energiákat mozgat meg, aminek hatására minden a helyére kerül. A tartalom, a küllem, a like-ok…….

Attól pedig abszolút nem félek, hogy kifogynánk az inspirációból.

Nem én mondtam, de nagyon igaz:

You can’t use up creativity. 

The more you use. The more you have. 

 

 

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s