A tizenhatodik nap

Ma tizenhat napja annak, hogy hivatalosan nem dolgozom. Igen, gyorsan telik az idő. Ahogy az angolszászok mondják: Time flies when you are having fun. 

Komolyan mondom – és tudom, hogy ez furán fog hangzani -, de amióta nem dolgozom, alig jut időm valamire. Mielőtt még elkezdtem volna szabadúszó életemet, arról ábrándoztam, hogy majd “csak” olvasok, horgolgatok, rajzolgatok, írogatok és végre elkezdhetem és befejezhetem ezernyi kis mini-projectemet, amik hónapok óta szunnyadnak mappákban, post-it jegyzetek formájában, dobozokban és a hűtőre mágnesezve.

Hát nem.

Egyszerűen elfoglalt vagyok.

Hogy mivel?

Hát ezzel-azzal.

Hétfőn például holland órával kezdődött a nap délelőtt tizenegykor. ( És szerdán is és ma reggel is.) Persze mire az emberlánya felkel, felöltözik, megkávézik, megreggelizik és még a macskájáról is gondoskodik….igen, fel kellett kelnem időben, hogy neki indulhassak a napnak.

Mire az óra után beértem a városba, már bőven kora délután volt és szervezetem az elmaradt déli koffein adagját követelte. Beültem tehát a Volt egyszer-be ( hoppá, meg is lett a negyedik pecsétem! ) és másfél órán át dolgoztam a magazinom tervén. Mire észbekaptam, már majd fél öt volt. Villamosra pattantam, bevásároltam, számlákat fizettem be és hazafelé sétálva azon gondolkodtam, hogy milyen két témát válasszak az Utazás és Rejtély rovatba erre a hétre.

Ha még nem említettem volna, a Női Portál című online magazinnak “dolgozom” és minden héten pénteken le kell adnom két új cikket. Szóval a nap hátralévő része – kivéve a vacsoraszünetet, játékot Poppal, sminklemosást stb – az interneten való kutatással telt.

Aztán eljött a késő este és ideje volt álomra hajtani a fejem.

Az az igazság, hogy szeretek írni és jól is akarom csinálni. Emellett egy heti határidőhöz is tartani kell magam és ha valamit elvállalok, akkor nem áll szándékomban csalódást okozni sem a megbízómnak, sem az olvasóknak. Amióta a két rovatba írogatok, rengeteg új dolgot tanultam és alapos kutatómunka kell ahhoz, hogy egy tanulságos, de egyben szórakoztató olvasmány összeálljon. Akit érdekel például a mexikói Babák szigete, nyugodtan navigáljon el a Női Portál weboldalára. Igen, azt én írtam:-) és még sok minden mást is:-)

Szóval, ha őszinte akarok lenni, akkor a heti leadandó cikkeimen három napot dolgozok aktívan. Én nem tudok úgy jót kiadni a kezemből, hogy “na, most leülök és írok, ha törik, ha szakad”. Félreteszem az anyagot, pihentetem, alakítgatom, ötször-hatszor átolvasom, mire megelégszem az eredménnyel. Általában akkor támadnak a legjobb ötleteim, amikor valami teljesen mást csinálok: mosogatok, porszívózok vagy sétálok. Amikor az agyam “laza”. Ha lehet ilyet mondani.

Voltam a Klinikán is gyerekeket mosolyogtatni. Szerencsére az önálló foglalkozásom jól sikerült, így most már hivatalosan is az önkéntes csapat tagja vagyok. Nem mintha eddig kívülállónak éreztem volna magam, mert mindenki igazán aranyos, segítőkész és elkötelezett. A gyerekek pedig teljes figyelmet igényelnek és próbára teszik az ember kreativitását és improvizációs képességét. Amit nagyon szeretek az az, hogy újra felfedezem, milyen jó (volt) gyurmázni, színezni, énekelni, mesét olvasni.

Nem gondoltam volna, de úgy tűnik, hogy visszaszokok a sportolásra is. Nem, semmi extrém testépítés vagy maratoni futás. Inkább a rendszerességen és mértékletességen van a hangsúly. Meg persze azon, hogy kikapcsoljon. Mint ahogy már írtam, számomra az evezés idéz elő olyan meditatív állapotot, amit semmilyen Zen vagy jóga órán nem tudtam elérni. Szóval büszke vagyo, hogy bérletemet tényleg használom is valamire.

Hipp-hopp elteltek a hétköznapok és akkor döbbentem rá, hogy sem a magyar, sem a holland blogomra nem írtam semmit. Rajzolni sem rajzoltam, horgolócuccaim is érintetlenül hevernek, a hímződobozomról már nem is beszélve. De:

• megtanultam, hogy nagyon jó spontán beugrani a fodrászhoz, mert véletlenül éppen arra jártam és pont volt hely

• felfedeztem a Dharma klub-ot és megtudtam, hogy az Ifiházban van grafikus kör

• összetalálkoztam egy csoport holland túristával, akikkel egy jegeskávé mellett kellemesen elbeszélgettünk

• felszereltem a lampionokat a teraszra, amiket ma este akár le is tesztelhetek

• végre befejeztem a Downton Abbey összes részét és elkezdtem az Orange is the New Black-et, amin nagyon nagyokat tudok nevetni

• megkaptam a júniusi kreditpontomat az Audible-től és letöltöttem, meghallgattam egy könyvet, amit már régen szerettem volna

• elovastam a Mice című nagyon izgalmas regényt és alig várom, hogy belekezdhessek egy új olvasmányba

Szóval, nem unatkozom. Sőt.

Mert time flies when you are having fun………

time flies when you are having fun

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s