Zsuzsiszerintavilág?

Éppen porszívóztam, amikor feltettem magamnak a kérdést: Mi lenne, ha elkezdenék blogot írni magyarul? Mint legtöbbször, itt is az ellenérvek, kételyek és problémák merültek fel először. Mi van, ha senkit nem érdekel, amit szavakba öntök? Tudok-e egyáltalán normálisan magyarul fogalmazni? Lesz-e elég időm és inspirációm cikkezni?

Hollandul már írogatok egy ideje és ha egy nap publikálás nélkül telik el, komoly hiányérzetem támad. Az írásnak köszönhetően érdekes embereket ismertem meg. Rendszeresen értekezünk arról, hogy éppen mi foglalkoztat minket. Követjük egymást hírleveleken keresztül és olyan még nem fordult elő, hogy kifogytunk volna a témából.

Már hallom is a kérdést: hogyhogy hollandul? Hát, nem is tudom. Mivel ott éltem tizenkét évig, egyszerűen átállt az agyam és a nyelvem. Nem direkt. Magától ment. Egyszerre csak azon kaptam magam, hogy hollandul gondolkodok, álmodok és filozofálgatok magamban. Habár már négy éve újra itthon lakom, ez semmit nem változott. Nekem fel sem tűnik. Egyszerűen így van és kész.

Mire felporszívóztam a nappalit és a hálószobát, sikerült magam meggyőzni, hogy végül is megér egy próbát. Ugyan mit veszíthetek? Gyerekkorom óta minden nap írok. Minden naplómat megőriztem és mit mondjak, elég érdekes és szórakoztató húsz évvel ezelőtti magam által írt sorokat visszaolvasni. Persze voltak életemnek kevésbé kellemes időszakai, de erről majd később. A lényeg az, hogy elhatároztam, belevágok. De mi legyen a cím? Egy marketing tanácsadó biztos valami olyasmit mondana, hogy legyen hangzatos, profi és egy témához kötött. Csakhogy én nem szeretem a sokat ígérő, de keveset mondó szlogeneket. Nem vagyok profi és csak kevés dolog van, ami nem érdekel. Tulajdonképpen csak egy lány vagyok a szomszédból, aki szeret elmerengeni az élet dolgain és eszmét cserélni másokkal. Mármint aki erre nyitott.

Meggyőződésem, hogy ahány ember, annyi világ.

Ahogy ezt kimondtam magamban, már tudtam, hogy csak egy cím jöhet számításba.

Minek bonyolítani, ha egyszerűen is lehet?

Így született meg Zsuzsiszerintavilag.

Mára pedig azt hiszem ennyi elég is lesz.

Folytatása következik……………

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s